Alla samlingarGoogle företagsprofilen
Hur verifierar jag min Google företagsprofil?

Steg för steg guide

Siri Enckell avatar
Skrivet av Siri Enckell
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Verifiera din Google Business-profil

Lär dig hur du enkelt verifierar din Google Business-profil med vår omfattande guide. Upptäck alternativ för verifiering via vykort, telefon och e-post och se till att ditt företag syns i lokala sökningar!

Innan du börjar bör du kontrollera att du redan har skapat din Google Business-profil. Om du fortfarande behöver göra det, registrera dig för Mobal och följ instruktionerna för att konfigurera din profil.

Gå till sidan för Anslutningar

För att börja verifiera din företagsprofil går du till sidan "Connections" på Mobal och väljer den katalog (Google Kartan eller Google Business-profil) där du vill verifiera ditt företag. Klicka på katalogen och välj önskad verifieringsmetod.

Tips: Du kan enkelt se om en profil är overifierad. Overifierade profiler har en liten röd ruta där det står "Ej verifierad".

​Låt oss nu utforska de olika verifieringsalternativen:

Verifiering med vykort

Detta är den vanligaste och mest använda verifieringsmetoden. Google skickar ett vykort till den fysiska adress som du angav när du skapade din profil. Vykortet anländer vanligtvis inom 1-2 veckor och innehåller en verifieringskod.

För att slutföra verifieringen loggar du in på ditt Google Business-konto, navigerar till avsnittet "Verifiera nu" och anger koden från vykortet. När verifieringen är klar kommer din profil att visas live på Google.

Telefonverifiering

Vissa företag kan vara berättigade till telefonverifiering. Under verifieringsprocessen väljer du alternativet "Verifiera via telefon". Google ringer upp dig med ett automatiskt meddelande som innehåller en verifieringskod.

Ange koden när du uppmanas att verifiera din profil. Alla företag är inte berättigade till telefonverifiering; det beror på olika faktorer, inklusive din företagskategori och plats.

Verifiering via e-post

E-postverifiering är mindre vanligt, men kan vara tillgängligt för vissa företag.

Välj alternativet "Verifiera via e-post" under verifieringsprocessen. Google skickar en verifieringslänk till den e-postadress som är kopplad till ditt Google Business-konto. Klicka på länken i e-postmeddelandet för att bekräfta din profil.

Omedelbar verifiering

Det här alternativet är endast tillgängligt för företag som har verifierat sin webbplats med Google Search Console. Du kan bli omedelbart verifierad utan ytterligare steg om du har verifierat din webbplats, som matchar den webbplats som anges i din Google My Business-profil.

Videoverifiering

I vissa fall kan Google erbjuda videoverifiering för vissa företag. Du måste boka ett videosamtal med en Google-representant som guidar dig genom verifieringsprocessen. Du kommer att omdirigeras till Google Business-plattformen från Mobal om du gör en videoverifiering.

Tips

Se till att den information du anger i din Google Business-profil är korrekt, eftersom avvikelser kan leda till förseningar eller svårigheter vid verifieringen. Kontrollera din brevlåda, e-post eller telefon för verifieringskoder eller instruktioner. Om du stöter på problem under verifieringsprocessen kan du kontakta Mobal-supporten för hjälp.